• Dato: 29/10/2022
  • |
  • Kl: 13:00
  • |
  • 8 km
  • |
  • Gratis

Dette event er overstået.

Garbolund vinsmagning og gåtur, alt er godt

VÆRT Jane Sunesen

Har i alt 1 planlagte ture

Se profil og ture

Adresse: Helsingevej 7, Helsinge, Danmark

Mødested: Vi er i Gl. Annisse, der er parkering ved Garbolund

Garbolund og gåtur, når lokalt engagement og smuk natur går op i en højere enhed.
Vingård, fællesskaber og overnatninger er bare nogle af de elementer man støder på, når man ankommer til Garbolund i Gl. Annisse.

Lørdag d. 29. oktober kombiner vi igen gåturen med et besøg hos en af Gribskov Kommunes mange lokale producenter. Vin eventyret Garbolund startede Jette Haugaard i 2003, da hun som ejer af gården købte 950 vinstokke og plantede dem på en skrående mark. I 2018 kom Rigmor Westh Baagøe og Bertel Baagøe med ombord og nu høster man præcis i disse dage de sidste druer fra de godt 8000 vinstokke det er blevet til over årene.

Rigmor Westh Baagøe er ophavskvinde og initiativtager til Pilgrimsruten Tisvildevejen, den 80 km lange vandre rute fra Esrum Kloster til Tisvildeleje, gennem landsbyer og landskaber. Det blive et lille stykke af den vi begiver os ud på d. 29.

” Vi synes jo at det her med at bringe mennesker sammen og ud i naturen i skøn forening med lokal producerende lækkerier taler lige i vores tankegang i det arbejde vi laver her på Garbolund. Vi dyrker, høster og producere lokalt og det man får på vores vin er jo smagen af Annisse og omegen. Idéen med at tage vinen med ud og tilbage i naturen er så fin og jeg er sikker på at det både forstærker smagen og oplevelsen” siger Rigmor Westh Baagøe.

Projektleder i Gribskov Går Sammen og gå-vært på turen Jane Sunesen, er også begejstret for at få smagen af lokalt høstet afgrøder med ud i naturen. “På en eller anden måde så sluttes ringen på en ret fin måde, når vi bevæger os til fods ud i naturen omkring der hvor afgrøderne kommer fra og har rod. Jeg er sikker på at vinen fra Garbolund også har fået næring og “smag” af vandet fra Arresø, kornmarken ved Ramløse og bierne fra Bakkelandet, så når vi går gennem landskabet må vi gerne have det i tankerne, at tingene er forbundet, siger Jane Sunesen”

Vi mødes kl. 13.00 på Garbolund, Helsingevej 7, Gl. Annisse, 3200 Helsinge, her starter vi med at smage på Orangevinen fra 2021 som er en skøn vin der både smager og dufter af sommer og vækker helt sikker gode minder. Herefter kl. 13.15 begiver vi os afsted på gåturen og i rygsækken har vi en let rødvin af Carbernet Cantor fra 2020, den smager vi på når vi efter godt 4 km er nået frem til Arresø. Når de glasset er tomt, vender vi snuden hjemad og det forventes, at vi ca. Kl. 15.00 er retur på Garbolund, her får vi endnu en smagsprøve – denne gang lægger vi gane til Portvinen Hot Premium fra 2014/16. Herefter har vi booket en rundvisning og fortælling om tankerne bag og visionen for stedet.

Cafeen på Garbolund er åben og her man kan enten stille den lille sult med en lækker frokost eller kaffe og kage – den udgift står man selv for.
Det er gratis at gå med på turen og smage på de gode vine. Man skal ikke tilmelde sig, man møder bare op.

Du kan læse mere om Garbolund her.

Forside


Det er Gribskov Går Sammen der arrangere og planlægger turene og har du spørgsmål er vil vide mere kan du skive eller ringe til Jane Sunesen på jane.sunesen@dgi.dk eller 22 47 87 04.